Muziek is een merkwaardig fenomeen: voor de mensen die zich daar voor openstellen kan muziek bepaalde emoties oproepen of versterken. Muziek roept ook herinneringen op aan fijne en minder fïjne momenten in het leven.
Deze universele muzikale taal werkt van het meest eenvoudige liedje tot de zeer complexe en uitbundig uitgevoerde opera of musical.
Instrumentale muziek kan al een enorme zeggingskracht hebben door de vorm en het vermogen van de musici om iets van zichzelf aan de klanken toe te voegen. Zang en dus tekst geven een extra dimensie aan het geheel. En dat is precies waar ‘The Midway Joy Singers’ zich mee bezig houden. Op ons repertoire staan dan ook indringende muziekstukken met een verhaal, maar soms ook een fijne popsong die ons de ruimte geeft eens lekker te swingen.

Een instrument goed leren bespelen is vaak een lange weg van heel veel oefenen en volhouden. Als men gaat zingen (iedereen kan tenslotte zingen) komt daar een extra moeilijkheid bij, namelijk de kwetsbaarheid van jouw instrument: de stembanden. Jezelf als zanger of zangeres muzikaal uitdrukken is een lastig proces van het ontdekken “van je fysieke mogelijkheden, vaardigheden en het aanwezige talent. Dit alles kan worden beïnvloed door onze dagelijkse spanningen en beslommeringen. Wij kennen allemaal de uitdrukkingen als ‘met verstikte of omfloerste stem spreken’, ‘een trillend of bibberend stemmetje’. Kortom een zanger of zangeres stelt zich bij een publiek optreden zeer kwetsbaar op, maar krijgt er gelukkig ook heel veel voor terug: uw respons.

HS_HEIN_IMG_4347-[320x200]

Hein Verheijen
Dirigent