Presentatie: A Celebration of Beautiful Songs

Donderdag 19 november

Op deze reguliere repetitie avond van The Midway Joy Singers ging het er nu even anders aan toe. Er werd tot de pauze hard gerepeteerd aan de nummers voor de uitvoeringen van A Celebration of Beautiful songs. In de pauze werd alles klaar gezet voor de presentatie aan het koor over deze uitvoeringen.
De eerste spreker was onze dirigent Hein. Hij gaf toelichtingen over hoever wij als koor stonden met de nummers en hoe wij deze nummers beleven en/of zouden moeten beleven. Al met al gaf hij een positief geluid over de stand van zaken, waar de knelpunten en moeilijkheden zaten en waar het al verbazend goed ging.
Vervolgens was er een presentatie over de kleding. Agnes nam ons ook mee door het programma en liet aan de koorleden zien hoe wij bij de diverse nummers gekleed gaan worden. Ik moet zeggen het ziet er goed uit en er werd enthousiast op gereageerd. Top!
Nu het koor wist hoe ze er ongeveer gekleed bij zouden komen te staan was het de beurt aan Ilse. Zij is verantwoordelijk voor de choreo. Zij toonde een video over hoe je in te leven in de muziek en hoe dat over te brengen en hoe te bewegen. Het valt niet mee om een heel koor in beweging te krijgen, maar het gaat ons steeds beter af.
Nu het koor wist hoe te zingen, hoe te kleden en hoe te bewegen bleef nog over: Hoe gaat het er uitzien. John, onze “Creative Director”, had zijn huiswerk gedaan en trakteerde het koor op een film waarin nummer voor nummer een idee/sfeer weergegeven werd van hoe het er uit ging zien en hoe het gebracht ging worden. Velen kwamen hierdoor al in een concert stemming. Zij zongen en dansten mee. Ook de afgeschoten confetti onder een van de nummers werd goed opgepakt. Na het vorige concert is het moeilijk om weer wat nieuws en moois neer te zetten. Ik denk dat het de bovengenoemde zeker gelukt is om er weer iets unieks van te maken 21 en 22 mei in schouwburg de Meerse.

Nu is het eerst aan het koor om, zeker na deze inspirerende presentaties, er echt helemaal voor te gaan met net zoveel enthousiasme en inzet als onze bovengenoemde creatieven. Dan is het de beurt aan ons trouwe publiek om van ons koor te genieten en ik beloof u: Het wordt een mooie ervaring.

Houd 21 of 22 mei dus vrij in uw agenda.
Dit wilt u niet missen!