Topsy Turvy - The Midway Joy Singers - From Midway to Broadway

Concert From Midway to Broadway

Zaterdag 10 en zondag 11 mei hebben de Midway Joy Singers hun tweejaarlijks concert gegeven in schouwburg de Meerse in Hoofddorp.

10352402_875732172442568_377088109061584025_n

Voor het koor en alle medewerkers aan deze twee concerten begon het grote werk al op vrijdag. Vroeg in de middag werd er al door velen hard gewerkt aan het opbouwen van het theater. Er was dit keer gekozen voor een echt spektakelstuk met veel belichting en projecties als decor. Later in de middag trad het volledige koor aan om te repeteren en te soundchecken. Dit viel niet mee.

Om zo een groot koor op het podium en in de zaal goed te laten klinken zijn velen uurtjes nodig. Het afregelen van het geluid duurde dan ook tot laat in de avond.
Zaterdag werden qua geluid, door de geluidsmensen in samenwerking met onze dirigent Hein, de puntjes op de i gezet zodat het koor optimaal kon presteren en er in de zaal optimaal geluid te horen was.

DSC_0693

Ook vroeg in de middag werd het hele lichtplan ingeregeld wat moest leiden tot een waar spektakel tijdens de uitvoering. Ook dit werd met zorg en aandacht gedaan om het koor zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen. Solisten werden uitgelicht, de sfeer van elk muziekstuk werd in een bepaalde licht-setting gebracht om iedere emotie zoveel mogelijk te accentueren en de muziek en koorzang echt binnen te laten komen bij het publiek. Dit alles ondersteund met een grote video projectie, achter het koor en op twee zijschermen naast het toneel, als sfeermaker.
Op deze twee schermen waren ook door de aanwezige videomensen met vele camera opstellingen close-ups te zien en overzichten van het koor. Vooral de expressie van het zingende koor en de solisten werd hierdoor versterkt. Kortom niet een gewoon concertje maar een complete theaterproductie.

In de namiddag trad het koor aan. Nerveus maar met goede zin om er iets moois van te maken en te genieten van twee jaar lang studeren op tekst en samenzang. Bij het inzingen ging er eenzucht van verlichting door het koor heen. Het geluid, wat altijd een moeilijkheid is, was perfect. Iedereen kon alles en elkaar goed horen en in de zaal hadden we nog nooit zo’n goed geluid gehad bij zo een grote uitvoering. Het was meteen duidelijk dat er iets moois neer gezet ging worden. Na het verkleden en het schminken van alle koorleden en alles in stelling was gebracht voor het spektakel, startte het concert om kwart over acht precies met een volle zaal. Het concert werd geopend met een akoestisch gezongen nummer “Words”, ingetogen en prachtig vertolkt door een selectie zangers uit het koor en een meezingende dirigent. Vervolgens ging het gehele koor los met de Producers. Hier was meteen duidelijk wat de intentie was van dit concert. Genieten van een waar muzikaal spektakel. Alle toeters en bellen ondersteunde het koor en het publiek werd weggeblazen en overdonderd door een waar spektakel.

10259300_672873119445300_7669501568254027748_o

Het koor groeide in zelfvertrouwen en dit werd ook overgebracht naar het publiek dat klapte voor ieder gezongen stuk muziek, dans en solo. Dit gaf het koor de solisten en dansers natuurlijk een enorme kick.
Ondersteund door alle licht effecten werd het inderdaad  een rolercoaster van emoties. Er werden bij gevoelige stukken door mensen hier en daar zelfs traantjes weggepinkt. Er werd mee gezongen bij bekende stukken en vooral gelachen bij de intermezzo’s, tussen diverse stukken, van “Frank” en zijn “Moeder” die in een balkon  boven het koor Hein op de korrel namen met komische dialogen.

 

1498975_672873049445307_1595998071086078735_o

De ontlading na het concert op zaterdag was erg groot en er heerste een jubelstemming onder de kooleden zeker toen bleek dat het publiek verrast en vol lof was over het gegeven concert. Deze prestatie moest echter zondag in de middag voorstelling nog een keer herhaald worden. Hein zette het koor voor het optreden op zondag dan ook even weer op scherp, maar het motto was toch nog steeds genieten. En genoten heeft het koor ook zondag. Ook zondag ging alles weer super goed en het publiek reageerde weer op elk uitgevoerd stuk muziek met een lach en een traan. Na afloop kwamen weer zeer enthousiaste en positieve kritieken van het publiek terug, wat wederom een bevestiging gaf dat het een prachtige uitvoering geweest was.

Na het concert werd de boel helaas weer afgebroken. Het gehele koor en alle vrijwilligers hielpen hierbij zodat het snel gedaan was en er door het koor gezamenlijk naar het restaurant gegaan kon worden om lekker te eten en na te borrelen.

HS-the-end

HS-the-end

Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van dit concert: Hartelijk bedankt!
Ook het gekomen publiek bedankt want daar doen we het voor.

 [facebook]

5 antwoorden
 1. Peter
  Peter zegt:

  Inderdaad: WE CAN DO IT!!!!!

  Het was in een woord: F A N T A S T I S C H

  Iedereen bedankt,

 2. Carin (Studio Pixxi)
  Carin (Studio Pixxi) zegt:

  Ook dit jaar was het weer hartstikke leuk gedaan! Ik heb het concert met veel plezier vast gelegd en zal binnenkort meer foto’s doorsturen!
  Heel goed gedaan allemaal!

 3. john
  john zegt:

  beste koorleden

  en zeker jeroen, ernst, roland ,vincent, en de video mensen,
  bedankt voor de goede samen werking!!!!!!
  het was toppie precies wat ik in mijn hoofd had
  erwin bedankt voor de pr en de super mooie website en de verhalen rond het concert
  ben met een super gevoel zondag weg gegaan

  jongens toppie!!!!!!!!!

 4. erwin
  erwin zegt:

  Dit was mijn eerste concert en ik heb er werkelijk van genoten. Bedankt collega tenoren voor jullie steun!!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.